Referat af generalforsamlingen den 8. maj 2021

1. Valg af dirigent
Jan Halaburt blev valgt til dirigent, og generalforsamlingen blev konstateret lovligt indvarslet og beslutningsdygtig.

2 og 3. Gennemgang af protokol og bestyrelsens beretning
Under gennemgang af protokol og bestyrelsens beretning, der blev fremlagt af formanden Hen-rik Hansen, orienteredes om:

Vejenes tilstand
Vejene fremstår overordnet set i tilfredsstillende tilstand.
Skolestien
Som bekendt er der i en treårig periode fremsendt talrige henvendelser til Gribskov Kommune om mangelfuld vedligeholdelse af vores forbindelsessti og skolestien, der forbinder området med Skærødvej. Den 7. september 2020 sendte Pia Hardenberg to mails med i alt 18 billeder af de misligholdte stier. Den 17. og 18. september blev begge stier fejet og oprenset, og løs asfalt blev fjernet. Visse steder medførte fejningen, at der opstod hul helt ned til vejkassen. Efterfølgende blev begge stier den 6. oktober pålagt en ny asfaltbelægning. Bortset fra mindre revnedannelser – der er søgt udbedret – vil stierne formentlig kunne fungere tilfredsstillende mange år frem i ti-den.

Beskyttelse af persondata (Supplerende orientering v/Kristian Haagensen)
Loven om databeskyttelse er vedtaget med ikrafttræden den 25. maj 2018 og er en følge af Rådets forordning nr. 216/679 af 27. april 2016. Loven har til formål at beskytte personer i for-bindelse med behandling af personoplysninger. Dette medfører en række krav/forpligtelser for de personer, der behandler persondata. Persondata i en forening vil typisk være ”almindelige oplysninger” som fornavn, efternavn, postadresse, foreningsadresse, telefonnummer og e-mailadresse.
Privatlivspolitik beskriver det indbyrdes forhold mellem selve foreningen og det enkelte medlem. Grundlæggende drejer det sig kun om at oplyse medlemmerne om, at vi registrerer deres per-sondata i minimalt omfang, hvad vi benytter data til, og hvilke rettigheder medlemmerne har i forhold til lovgivningen, og hvem de skal kontakte, hvis der er ændringer m.v. Denne forenings privatlivspolitik findes tilgængelig på foreningens hjemmeside.
Persondataforordningen beskriver foreningens interne håndtering af foreningens persondata. Grundlæggende drejer det sig om, at man i bestyrelsen overvejer, hvad man har brug for af da-ta, og hvordan man sikrer, at gamle data slettes.
Dataansvarlig. Bestyrelsen skal udpege et bestyrelsesmedlem som dataansvarlig. Det er denne person, der som særligt ansvarsområde får til opgave at føre tilsyn med, at foreningen opfylder lovens bestemmelser omkring databeskyttelse, samt varetager posten som formel kontaktper-son omkring sådanne spørgsmål. Bestyrelsen har udpeget Kristian Haagensen som dataansvar-lig.
Fortegnelsespligt. Databeskyttelsesforordningen stiller krav om, at alle dataansvarlige i grund-ejerforeninger skal føre interne fortegnelser over foreningens behandling af personoplysninger. Det kunne være i forbindelse med udsendelse af kontingentopkrævning, indkaldelse til general-forsamling og udsendelse af referat af generalforsamling, der kontinuerligt udløser pligten til for-tegnelse.

Ændring af zonestatus
Gribskov Kommune har i dette forår sendt et oplæg til en ny kommunalplan i høring. Af den fremgår bl.a., at byrådets fortætnings- og omdannelsesstrategi på lang sigt ønsker, at to som-merhusområder – Bækkekrog og Bakkelandet – kan overføres til byzone. Dette er ikke muligt på nuværende tidspunkt – konstaterer Byrådet -, da det er i strid med landsplanlægningen (Finger-plan 2019). En ændring til byzone forudsætter således en landspolitisk holdningsændring.
Vi har i samarbejde med Grundejerforeningen Bakkelandet afgivet høringssvar. Heraf fremgår bl.a., at vi er af den opfattelse, at en konvertering af området til byzone vil ligge i naturlig forlæn-gelse af udstykningens oprindelige karakter. Vi har på den baggrund udtalt vores fulde støtte til byrådets ønske om at søge Bakkelandsområdet overført til byzone hurtigst muligt.
Efterfølgende agter vi at genfremsende vor ansøgning om overførsel til byzone til Gribskov Kommune senere på året.

Fællesarealet
Som tidligere oplyst ønskede Grundejerforeningen Bakkelandet at begrænse bredden af bu-skadset langs Præstevej dels for at gøre den tilbagevendende beskæring af buskene lettere og dels for at bibeholde udsigten over søen. Fra vores side har vi tilkendegivet ønske om et lavere aktivitetsniveau med mindre pleje af fællesarealet.
På det sidste fællesmøde fremsatte Grundejerforeningen Bakkelandet ønske om en forøgelse af Grundejerforeningens Bakkelandsåsenes andel af fællesudgifterne til fællesarealet til 4000,00 kr. årligt.
Til dette ønske fastholdt generalforsamlingen, at der – som hidtil – betales en andel på en tredje-del og maksimalt 2000,00 kr. årligt.

Fibernet (Supplerende orientering v/Pia Hardenberg)
Virksomheden Onefiber.dk arbejder i øjeblikket med etablering af fibernetkabel i områderne omkring Annisse Nord og Annisse. Dette arbejde påregnes afsluttet i juni måned dette år.Onfiber.dk vil meget gerne undersøge interessen for fibernet i Bakkelandsområdet, der jo lig-ger tæt placeret ved Annisse. Interesserede kan tilmelde sig på på Onfiber.dk´s hjemmeside, hvor man helt uforpligtende kan tilmelde sig en interesseliste. Når interessen er tilstrækkelig høj (ca. 50%), udarbejdes en projektering af området. Herefter modtager adressaterne på interesse-listen en mail, hvori man skal bekræfte sin endelige tilmelding.
Onfiber.dk oplyser, at de i øjeblikket samarbejder med Telenor, Telia, Kviknet og Gigabit og er i forhandling med YouSee og Fastspeed.
Etableringsomkostninger for den enkelte grundejer er 0 kr. i anlægsperioden.
I vores grundejerforening er samtlige grundejere allerede blevet informeret om muligheden for fibernet og muligheden for at skrive sig på den såkaldte interesseliste på Onefiber.dk’s website.
Foreløbig har 32 personer skrevet sig på denne liste. Onfiber.dk vil efterfølgende foretage en omdeling af flyers til alle husstande og sætte skilte op lokalt, hvor der gøres opmærksom på, at man kan skrive sig op på interesselisten om fibernet.
Hvorfor skal vi have fibernet, når de gode gamle kobberkabler fungerer tilfredsstillende?
Fordi fibernetforbindelse er hurtigere, sikrere og mere stabil. Den senere tid med pandemi har til fulde vist os, at det er en nødvendighed at have en stærk internetforbindelse, når både voksne og børn arbejder/undervises hjemmefra.

Trampesti langs Arresø
Spørgsmålet om trampesti langs Arresø løbende over en privat grund – Præstevej 70 – debatte-redes af Gribskov Byråd den 8. april 2021. Der var principiel uenighed i byrådet, om den tidligere trampesti, der løber på privat grund, og som blev lukket for offentlig adgang i 2018, skulle gen-åbnes, eller om en nyopstået trampesti, der er opstået parallelt med den nu lukkede sti, skulle gøres permanent. Stien løber gennem fredet område fra Grundejerforeningen Bakkelandets fæl-lesareal over Naturstyrelsens arealer til Klintevej. Da Naturstyrelse har tilkendegivet, at der intet er til hinder for en sti langs Arresø, besluttede byrådet at tillade den nye trampesti, hvilket også betyder, at den private lodsejer kan ånde lettet op og kan beholde sit hegn om sin grund (ifølge Netavisen Gribskov).
Bestyrelsens beretning godkendtes.

4. Forelæggelse af det reviderede regnskab
Birgitte Kjems fremlagde det reviderede regnskab, der godkendtes.

5. Forslag fra bestyrelsen
Bestyrelsens forslag om kontingent – kr. 800,00 – for regnskabsåret 2021 godkendtes. Andelen vedrørende vintervedligeholdelsen udgør kr. 200,00.

6. Forslag fra medlemmerne
Der var ikke indkommet forslag fra medlemmerne.

7. Valg af bestyrelse
Til bestyrelsen genvalgtes Birgitte Kjems og Kjartan Kristjansson.

8. Valg af bestyrelsessuppleanter
Til bestyrelsessuppleanter Jan Halaburt og Peter Johansen.

9. Valg af revisorer
Til revisorer genvalgtes Poul Akselbo og Per Østerberg.

10. Eventuelt
Kjartan Kristjansson motiverede en diskussion om fremtidig affaldssortering i Gribskov Kommu-ne. Her skal affaldet senere på året sorteres i ti forskellige kategorier, der foruden restaffald og madaffald også skal deles op i glas, metal, papir, plast, mad- og fødevarekartoner samt farligt affald. Affaldet skal sorteres i fire beholdere på matriklen. I 2022 skal tekstiler også sorteres for sig, og fra 2023 skal man desuden kunne få afhentet haveaffald fra skel. Taksten for at få bort-fjernet affald vil efterfølgende også stige. Takststigningen størrelse er endnu ikke besluttet (Fre-deriksborg Amtsavis, 7. maj 2021).
Her i vores område skal affaldsbeholdere fortsat placeres på egen grund og ikke i rabatten.
På afhentningsdagen skal affaldsbeholderen være placeret maksimalt 5 m. fra vejskel, og ad-gangen skal være kørefast.

Den årlige vejfest afholdes den 28. august 2021 kl. 13:00. Som tidligere foregår festlighederne hos Inge og Kjartan på Tømmerholtåsen 1. Nærmere herom fra festudvalget på et senere tids-punkt.

Dirigenten afsluttede herefter generalforsamlingen.

Efter dette års generalforsamling har bestyrelsen konstitueret sig således:
Formand Henrik Hansen, næstformand Kristian Haagensen, kasserer Birgitte Kjems, sekretær Kjartan Kristjansson og medlem Pia Hardenberg.

Huseby, den 8. maj 2021

Dirigent: Jan Halaburt                                     Referent: Kristian Haagensen

Kontakt

Grundejerforningen Bakkelansdåsene
c/o Henrik Hansen
Tømmerholtåsen 23
Huseby
3200 Helsinge
Telefon: 20 84 00 14
Mail: hphmaximus@hotmail.com
Bank: 1551-4845379157

Privatpolitik

Hvad er persondataforordningen?
Persondataforordningen er et EU regulativ, som har til formål at beskytte personer i forbindelse med behandling af personoplysninger. Det trådte i kraft den 25. maj 2018.

Grundejerforeninger er også underlagt persondataforordningen, og er forpligtet til at udforme og offentliggøre en såkaldt privatlivspolitik og fortegnelse samt indgå en databehandleraftale med samarbejdspartnere og leverandører.

I praksis betyder det, at grundejerforeningen skal beskrive og oplyse hvilke persondata der indsamles, opbevares og hvad de anvendes til, samt hvem der har adgang til oplysningerne. Desuden skal man oplyse hvilke data man videregiver til 3. part.

Læs mere om Grundejerforeningens Privatpolitik her
Download Grundejerforeningens Privatpolitik som PDF fil Privatlivspolitik 27.01.2020 (002)